Telefoonnummer

06-23188566

info@praktijkone.nl

info@praktijkone.nl

Adres

Graafseweg 274 Nijmegen

Thessa is in 2015 en 2016 vaste gaste geweest in het radioprogramma Gezond & Wel. Het gezondheids- en lifestyleprogramma van Nijmegen en omstreken dat iedere week op negen lokale omroepen werd uitgezonden. Hieronder vind je de interviews in de verschillende radio uitzendingen. De volledige uitzendingen zijn hier te beluisteren.

18 juni 2016

Radio interview ‘omgaan met emoties’

Emoties zijn een wezenlijk onderdeel van ons mens-zijn. Zij spelen op veel gebieden van ons functioneren een belangrijke rol. Het is daarom van belang dat je met je emoties om kunt gaan. Wat zijn emoties, wat is hun functie en hoe werken zij? hoe verhouden emoties zich tot ons psychisch welzijn en hoe belangrijk is het om goed met onze emoties om te gaan. Op deze vragen geeft Thessa tijdens dit radio interview antwoord.

Ervaar je emotionele problemen en merk je dat je hier zelf niet uitkomt, dan kan het zinvol zijn hier professionele hulp bij in te schakelen. Je bent van harte welkom.

30 april 2016

Thema uitzending over ‘echtscheiding’

Als de liefde over is… Thessa is te gast bij een twee uur durende ‘thema-uitzending’ over echtscheiding

Een bijzondere uitzending waarin zij samen met collega’s van het NIM en een scheidingsmediator stapsgewijs de valkuilen en belangrijke aandachtspunten van het scheidingsproces bespreekt, vanaf de besluitvorming tot en met de wederopbouw van een ‘nieuw’ bestaan. Herkenbare situaties komen aan bod evenals nuttige tips en informatie over deskundige begeleiding. Het programma is uitgezonden op 30 april 2016 maar is helaas te groot voor deze website, je kunt hem daarom beluisteren via de link van radio Gezond en wel

9 april 2016

Radio interview over ‘emotie eten’

shutterstock-emotie etenTroost eten, frustratie eten, eten uit stress, boosheid of verdriet. Eten kan een prima middel zijn om emoties en gedachten die niet prettig zijn te ‘bedekken’ of ‘weg’ te eten. Het geeft even een prettig gevoel. Helaas duurt dit maar even want na dat pak koekjes of die zak chips ontstaan al snel spijt, schuldgevoelens en schaamte.

Emotie eten is een belangrijk aspect van overgewicht. Hoe werkt het en hoe kom je er vanaf? Thessa gaat hier tijdens dit interview op in en vertelt tevens over het succesvolle Equili® gezond gewicht programma dat daarbij kan helpen. Wil jij meer weten over emotie eten en wil jij weer een gezonde relatie met jezelf, én met eten krijgen en definitief afrekenen met de overtollige kilo’s, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek.

20 februari 2016

Radio interview over ‘piekeren’

Piekeren, tobben, je zorgen maken, negatieve gedachten hebben die maar door blijven gaan in je hoofd. Ze kosten enorm veel tijd en energie en belemmeren je in je functioneren. Eenmaal in deze negatieve gedachtenspiraal verstrikt en je de controle hierover verliest lukt het moeilijk om deze te doorbreken. Thessa vertelt in dit interview wat je kunt doen om weer grip te krijgen op je piekergedachten.

Hebben jouw piekergedachten controle over jou en wil jij het heft weer in eigen hand nemen? Lukt het je niet om dit op eigen kracht te veranderen, dan kan het zinvol zijn professionele hulp in te schakelen.

5 december 2015

Radio interview over ’trouw zijn aan jezelf’

JA zeggen terwijl je NEE denkt en voelt. Allemaal doen we dat wel eens. Maar als je dat steeds doet ga je voorbij aan jezelf en daar kun je behoorlijk ongelukkig en onzeker van worden. Trouw zijn aan jezelf is handelen in overeenstemming met de mens die jij bent. Maar hoe doe je dat? In het radio interview licht Thessa kort toe wat hierbij o.a. van belang is.

Voel jij je onzeker over jezelf en wil je leren om meer op jezelf te vertrouwen? Maak een afspraak en verbaas jezelf! – je bent van harte welkom!

3 oktober 2015

Radio interview over ‘omgaan met verlies’

Iets of iemand verliezen die je dierbaar is, is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Door te rouwen vind je je weg in het omgaan hiermee. Wat is rouw nu precies, wat is het belang van rouwen en wat gebeurd er als je niet (goed) rouwt? op deze vragen geeft Thessa antwoord tijdens dit interview.

16 mei 2015

Radio interview over ‘samengestelde gezinnen’

Er komen steeds meer samengestelde gezinnen. Binnen het vormingsproces van dit bijzondere type gezin spelen zich verschillende dynamieken en processen af. Thessa licht er een aantal toe en vertelt hoe nieuwe partners en stiefouders hier hun weg in kunnen vinden.

Een samengesteld gezin dat harmonieus en stabiel is geeft veel vreugde en voldoening en heeft bovendien een gunstig effect op de ontwikkeling van de gezinsleden.

14 maart 2015

Radio interview over ‘faalangst’

Thessa geeft een verhelderend interview over faalangst en wat je daaraan kunt doen. Wil jij ook graag jouw faalangst overwinnen? Zet die eerste stap en maak een afspraak of meld je aan voor de cursus!

10 januari 2015

Radio interview over het Equili® Gezond Gewicht Programma

Samen met collega Anneke Kreling (diëtist) gaf Thessa een succesvol interview over hoe onderliggende oorzaken en patronen het duurzaam afvallen kunnen saboteren, hoe men hierdoor steeds weer terugvalt in oude eetpatronen en weer aankomt en hoe dit definitief kan worden doorbroken met dit bijzondere programma.